MASA DULU-DULU

Tuesday, May 11, 2010.
nie gmbar aku ngn dak kelas aku bersama cikgu tersayang.. huhu.. nma kelas 5 OMAR aliran teknikal.. amacam? smart tak ktorg...




nie gmbar aku ngn kawan2 masa dlm kelas. masa nie fom 5 nga rajin nk stdy tok SPM la katakn.. nmpk tak aku yg mana?? hah cuba la teka.. jeng3............




nie plak gmbar batch aku tahun 2006.. cntik dan hensem sumenyer kan.. dh mcm ari raya laplak korg nie.. cm biasa.. crik la aku yg mana????
(yg paling cute 2)



meh cini aku nk cite cki sal kehidupan aku sebelum masuk kt ipg kampus ipoh yang tersohor nie.
masa kcik2 dulu aku sekolah kat tadika kemas kg pasir putih. dkt je ngn uma aku. tak bnyk kngn masa kt tadika nie. so.. tak dapat la nk cita pape kt cini. yg pasti. tadika nie la tmpt pertama aku mengenal huruf dan nombor. wow. banyak jasa taw tadika nie kt aku. kalau tak. kompem aku tak pandai baca & mengira lagi (yeke?)..huhu...

dh besar ckit..
aku masuk sekolah kebangsaan pasir putih.. alah dekat je..depan tadika lama aku jerk.. aku sekolah kt citu smpai drjh 5..
yg paling kt cini.. aku tak pernah masuk kelas no 2.. asek kelas prtma jerk.. huhu.. power sgt kot.. (riak la plak)... syangnye tak ad gmbr la nk upload.. tak dapatlah tgok muka aku yg cute nie mse kcik2 dulu..kcian....

masa nie ak dpt knl rmai kwan2. bysela baru nk msok sekolah. mcm2 ragam aku nmpk.. aed yg nangis, meraung.. nk balik.. trok btol dyorg nie.. wt malu je.. huhu.. (sme je ngn aku..) tp bysela.. 2 sume mula2 jerk.. bila dh lama2 ok la 2..
masa kt sek rendah bnd yg pling bez aku rasa bila aku dapat blajar wt handstand ngn kawan2..
wah.. bukn main power aku wt bnd 2 dulu.. setakat nk lipat badan.. nie la jagoannyerr... sng cite mmg power la aku.. huhu.. aku belajar 2 masa aku drjh 5..

port tmpt latihan kt blakang pondok bacaan. bila rehat je.. fuh.. mula lah dak2 nie datang menunjukkan kehabatan masing2.. aku pon pe lagi.. join da club la.. huhu.. ase cm power je ble aku wt tak jtoh2.. dak lain wt asek jtoh jerk.. kn bes kalau dp ulang balik zaman 2.. skunk nie pinggang sume dh keras.. dh tal bleh nk wat.. wt malu jerk.. masa drjh 6 aku dh jadi otai kpd kwn2 ku yg lain.. dhla aku paling kecik.. mmg senang la badan aku nk melentur cm spajn.. (yeke)..

cmna pon..
nakal2 aku.. aku dapat kputusan power masa uPSR... wah membanggakan.. aku dapat 4A 1B.(power tak) tp masalah dr aku baby lagi.. bi aku mmg hancusss..
ak tak prnh dpt A.. uuwwaaaa....
nk cita pasal awek.. ermmm. seganlah.. mklumlah cnta monyet.. segan nk cite... so.. tak yah cite la.. wt malu je kn... aahhakzz....

sedihhhhhhhh...

aku tak dpt sek kt asrama.. kwn2 aku yg lain sume dpt.. aku je tak dapat.. tp takpe.. itu bukan alasan untuk aku tak mneruskan peklajaran aku (wahhh).. aku masuk la sek men keb pasir guang 1.. sekolah idaman sume org kt pasir gudang (huhu).. aku sekolah kt c 2 tak lama pon.,. seminggu 3 ari je.. tp yg bez.. aku dh jd ketua tingkatan walaupon baru je msok.. hah.. tengok.. power tak aku.. huhu.. aku telah mendapat satu berita yg gmbira dan mmbuat aku berasa sg berbesar hati.. aku dpt twaran blajar kt sMKA JB... AKHIRNYA... dapat gk aku belajar kt sekolah asrama...ini lah kali prtama aku meninggalkan klurga yg aku sayangi...
selamat tinggal mak.. abah dan semuanyeee... (sob3).......

maka bermulalah kehidupan aku sebagai seorang rmaja yg menujku ke alam dewasa..
aku telah membesar dan membina hidup di sini...(wah ayat).. hehe... di sinilah aku mengenal ramai kawan2 yg trdiri dr pelbagai pelusuk daerah negeri dan negara.., huhu...

SMKA JB....

kt cini aku kenal ramai kawan2.. aku belajar macam kt cini.. bnyk kenangan manis aku kt cini.. tp bnyk sgt la plak.. nk cite pon tak sempat.. anyway.. pkra pling best dlm idop aku adalah aku dapat sekolah kt cini.. nie gmbar aku masa kt sekolah dulu.. amacam??? hensem?? comel??? kacak??? jawab la sendiri.... huhu

2 Comentários:

Pimi said...

abg adjie botak kepala?? haha
lawak2

sebuah kehidupan said...

botak kn hensem...

 
HIDUP TAK SELALU INDAH.. © Copyright 2010 | Design By Gothic Darkness |